4 Δεκ 2007

Νέο-ναζισμός. Νεο-ανατρίχιασα.

Προσοχή: Αυτό το άρθρο δεν είναι χιουμοριστικό σαν τα προηγούμενα. Και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει που και που...

Έτυχε να παρακολουθήσω εχθές βράδυ την εκπομπή "Top Stories" στη ΝΕΤ. Ένα από τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ήταν η έξαρση του Νεοναζισμού των τελευταίων χρόνων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Απόδειξη αυτής της έξαρσης είναι η εμφάνιση φασιστικών οργανώσεων ακόμη και στο Ισραήλ! Η χώρα και το έθνος που υπέστη τα πάνδεινα από τον παραλογισμό των Γ'Ράιχ φαίνεται ότι δεν διδάσκεται από την ιστορία του. Η συγκεκριμένη Ισραηλινή οργάνωση εισέβαλε σε συναγωγές γράφοντας τη σβάστικα στους τοίχους. Επιπλέον η ίδια οργάνωση έχει επιτεθεί εναντίον μεταναστών εργατών, τοξικομανών και ομοφυλόφιλων.

Κι ενώ οι ναζιστικές οργανώσεις στο Ισραήλ τώρα κάνουν ουσιαστικά την εμφάνισή τους, σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Ιταλία έχουν πάρει ήδη αρκετή δύναμη. Το 47% των Γερμανών, ζητά να αναθεωρηθεί στάση η οποία κρατά η ιστορία απέναντι στο Χίτλερ.
Αλλά δεν έχει περάσει πολύς καιρός και απ' όταν είδαμε στις ειδήσεις τους Ρώσους ρατσιστές-δολοφόνους να σκοτώνουν εν ψυχρώ δύο μετανάστες. Τα θύματα ρατσιστικών επιθέσεων το 2006 ξεπέρασαν τα 350 μόνο στη Ρωσία! Οι ενεργοί νεοναζί στη Γερμανία ανέρχονται στους 50.000 και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται μόνο όσοι είναι μέλη σε νεοναζιστικές οργανώσεις όπως η SS (Σλαβική Συμμαχία).

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο νεοναζισμός εμφανίζεται κυρίως σε νέους. Αυτό δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση, αφού η κατευθυνόμενη παιδεία και το χαμηλό πνευματικό επίπεδο οφείλονται κατα βάση στην έξαρση του νεοναζισμού. Επιπλέον για τους νέους, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει περάσει ανεπιστρεπτί στην ιστορία, και προφανώς οι διηγήσεις των προγόνων τους, οι οποίοι έζησαν την κτηνωδία της ναζιστικής κατοχής, δεν έφτασαν ποτέ στα αυτιά των νεοναζιστών.

Όλα αυτά φυσικά συμβαίνουν στον κόσμο, και ειδικότερα στην Ευρώπη, την ίδια ώρα που καταβάλλεται προσπάθεια για τη σύσταση της Ενωμένης Ευρώπης (στην ουσία και όχι στα χαρτιά). Δηλαδή την ίδια ώρα που η "ξεχειλωμένη" Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αυτοπροσδιοριστεί σε ισχυρότερα θεσμικά πλαίσια, αυτή η αναζωπύρωση του ναζισμού μπορεί να λειτουργήσει ως αντίποδας σε αυτή της την προσπάθεια.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι η εξάπλωση του νεοναζισμού, η οποία προκαλεί ρίγος στους επιζήσαντες των θηριωδιών του Χίτλερ, μπορεί χωρίς να το καταλάβουμε να οδηγήσει σε νεο-ολοκαυτώματα και σε νέες μαύρες σελίδες της ιστορίας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ekseraitiko to keimeno soy just.ice!
Mpravo!!!

Theios είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι τόσο πολύ που ένα νέο παιδί μπορεί να έχει και χιούμορ και αναλυτική σκέψη!...κι αναφέρομαι στα κείμενα που διάβασα σήμερα που μπήκα πρώτη φορά στο blog. Μπράβο! Συνέχισε έτσι!
Ντέμη

JoaN είπε...

Είδα κι εγώ την εκπομπή αυτή. Καλά τα λες! Εύγε!

padrefigliolo... είπε...

etsi einai opws ta les.....sinexise etsi....