2 Δεκ 2007

Πάρτε GPS γιατι χανόμαστε (κυριολεκτικά;)

Μέρα: Κυριακή
Ώρα:
15:20
Καθόμουν στη στάση και περίμενα (υπομονετικά) ένα φίλο μου να πάμε να φάμε στα Goody's (κάνω και διαφήμιση) ξαφνικά ένας πολύ δυνατός ήχος διαπερνά τα ακουστικά μου. Και λέω από μέσα μου- όχι δεν μπορεί να κάνουν τέτοιο θόρυβο οι Massive Attack.... κάτι άλλο πρέπει να 'ναι. Βγάζω τα ακουστικά και βλέπω στο δρόμο ένα "αυτοκίνητο" - ο Θεός να το κάνει - τουλάχιστον εικοσαετίας. Η εικόνα φυσικά και δεν είναι ασυνήθιστη... ξέρετε: αφήνουν πίσω τους μπόχα από την εξάτμιση και βούισμα στ' αυτιά, είναι πολύχρωμα από τα πολλά τρακαρίσματα και τις βιαστικές επιδιορθώσεις, και αν πατήσουν τσίχλα με τη ρόδα δεν μπορούν να ξεκινήσουν. Και λέω, τι του λείπει, τι του λείπει.. Α! μα είναι ηλίου φαεινότερον: ένα GPS.

Κι όμως, ο κυριούλης της υπόθεσης είχε "βεντουζώσει" ένα GPS στο τζάμι και πήγαινε με 10 χιλιόμετρα την ώρα, ώστε να μπορεί ταυτόχρονα να συμβουλεύεται το GPS και να οδηγεί και τη μανιβέλα.

Και σκέφτομαι: Φίλε παππούλη οδηγέ και περήφανε ιδιοκτήτη Gps...αγόρασε καλύτερα ένα μάτι μη σου ματιάσουν το αμάξωμα, μια εικονίτσα του Αγίου Νικολάου να σε φυλάει... ένα ωραιότατο κάλυμμα τιμονιού, ή καθίσματος από αυτά τα κιτς που έχουν οι ταξιτζήδες και μοιάζουν σαν να έχεις επενδύσει τα καθίσματα με κομπολόγια... Κάτι τέλος πάντων να ταιριάζει με το σύνολο. Εξ' άλλου κύριε οδηγέ και γενικότερα, κύριε μικροαστικέ Έλληνα, νομίζω πως με μέγιστη ταχύτητα τα 40 χιλιόμετρα την ώρα προλαβαίνετε να αποφασίσετε που θα στρίψετε ή να φυλλομετρήσετε είκοσι φορές τον οδικό χάρτη της Ελλάδας.

Είναι σαν να μένεις σε καλύβα και να αγοράζεις τζακούζι.
Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα μας. Ότι μας μοιράσουν στην πόρτα μας τα Media Markt, και οι Κωτσόβολοι τα χρειαζόμαστε για να είμαστε updated! Και για να τα πάρουμε όλα αυτά υποκύπτουμε στις διαφημίσεις των τραπεζών που μας προσφέρουν ηρεμία. Φυσικά και αυτό θέλουν να είμαστε: ήρεμοι, να ξεχάσουμε πως κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσουμε τις δόσεις του δανείου ή του GPS. Να ξεχάσουμε πως πρώτα πρέπει να πληρώνουμε το ενοίκιο του σπιτιού και μετά το GPS. Πως τελοσπάντον, πρώτα επισκευάζουμε το αυτοκίνητο και το βάφουμε όλο ίδιο χρώμα, και μετά αν περισσέψουν παίρνουμε GPS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: