25 Φεβ 2009

Μαλάκες Έλληνες

Μη βιαστείτε να βγάλετε γρήγορα συμπεράσματα από τον τίτλο, και για να μείνετε ήσυχοι σας πληροφορώ οτι δεν βρίζω τους Έλληνες.
Προς Θεού...

πιστεύω οτι δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες μαλάκες, καθότι είμαστε όλοι ευχάριστοι και ηθικοί άνθρωποι. (ΔΕΝ) Σε αυτή την αξίωση βασίστηκε άλλωστε και η φιλόδοξη παραγωγή του ΣΚΑΪ "Μεγάλοι Έλληνες", που φιλοδοξεί να αναδείξει τον μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών.
Ο παππούς μου όταν ήμουν μικρός μου έλεγε: "1 μήλο+1 μήλο=2 μήλα. Όμως 1 μήλο + 1 καραμέλα δεν μπορούν να προστεθούν ούτε να αφαιρεθούν, ούτε φυσικά να συγκριθούν." Έχοντας αυτό στο μυαλό τους οι παραγωγοί της εκπομπής αποφάσισαν να στέψουν ένα μόνο άτομο τον Μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών. Όταν λέμε όμως όλων των εποχών εννοούμε ΟΛΩΝ των εποχών. Έτσι η λίστα συμπεριλαμβάνει πολλά σπουδαία ονόματα όπως: ο Πλάτωνας, Ο Ελ.Βενιζέλος, ο Ζαγοράκης, ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γ.Παπαδόπουλος, ο Όμηρος, ο Γκάλης... Όλοι παρατηρείτε την ομοιογένεια της λίστας φυσικά, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση σε ένα διαγωνισμό, γιατί όπως είπαμε, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Κρίνοντας το σκεπτικό της παραγωγής ως λίαν πετυχημένο, έξυπνο, και πέρα για πέρα δίκαιο, θέλησα ως ένας από τους ελάχιστους μικρούς Έλληνες να το αντιγράψω. Έχω λοιπόν να προτείνω μια άλλη εκπομπή που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του "Μεγάλοι Έλληνες":
Η εκπομπή "Μαλάκες Έλληνες" όπως μπορεί κάποιος να καταλάβει πολύ εύκολα, θα προσπαθήσει να αναδείξει τον πιο μαλάκα Έλληνα όλων των εποχών. Ο ανταγωνισμός είναι πραγματικά σκληρός, ενώ αναμένεται να υπάρχει μεγάλη έλευση του κόσμου στις κάλπες προκειμένου να βγάλει το άχτι του και να αναδείξει τον πιο μαλάκα των Ελλήνων.


Προσοχή, σε καμία περίπτωση μην μπερδέψτε την εν λόγω εκπομπή με την επίσημη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών, παρ' ότι στις υποψηφιότητες για τον μεγαλύτερο μαλάκα εμφανίζονται σχεδόν όλοι οι "τρόφιμοι" του κοινοβουλίου!

Για να είναι πιο δίκαια η δικιά μας εκπομπή, πέρα από τον τίτλο του μεγαλύτερου μαλάκα όλων των εποχών, θα αναδειχθεί και ένας μαλάκας από κάθε εποχή της Ελληνικής ιστορίας.
Από την αρχαιότητα δεσπόζει το όνομα του Εφιάλτη, ο οποίος έχει πλησιάσει αισθητά στον τίτλο του "Μαλάκα με Περικεφαλαία".
Από στους υποψηφίους της παλαιοβυζαντινής εποχής θα δοθεί ο τίτλος του παλιομαλάκα, ενώ σε υποψηφίους αρχιστράτηγους ή αρχιεπισκόπους που τα έκαναν θάλασσα θα δοθεί ο τίτλος του "Αρχιμαλάκα".

Στους μαλάκες σύγχρονης εποχής θα δοθεί ο τίτλος του "χοντρομαλάκα", καθότι οι περισσότεροι σημερινοί βουλευτές (που έχουν και τα σκήπτρα της μαλακίας) τα έχουν τα παραπανίσια κιλάκια τους.

Ωστόσο υπενθυμίζουμε:
Δεν μπορείτε να ψηφίσετε για μαλάκα Έλληνα τον Γ.Παπαδόπουλο, τον Θ.Ζαγοράκη και τον Γκάλη, γιατί είναι ήδη υποψήφιοι για τον τίτλο του Μεγαλύτερου Έλληνα.

Λυπάμαι αν ο παραπάνω περιορισμός απογοήτευσε αρκετούς από εσάς, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε κάποια συμβατότητα με την αντίπαλη εκπομπή.

Ελπίζω κάποιο από τα μεγάλα κανάλια να ακούσει με τη δέουσα σοβαρότητα την πρότασή μου, και σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει πραγματικότητα.

11 σχόλια:

πουλο είπε...

πιστεύω πως χαραμίζεσαι .. πρέπει να παρουσιάσεις την εκπομπή το συντομότερο δυνατό σε κάποιο κανάλι.μάλλον σε κάποιο κρατικο.. γιατί αφού το κρατικό κανάλι ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για να διαφημίσει ο Σάκης τη χώρα (αν και περίοδος οικ. κρίσης) θα βρεθούν μερικά λεφτά και για την προώθηση της εκπομπής σου ;)

Theios είπε...

Έχεις δίκιο, δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Ναι, στα κρατικά κανάαλια θα έχω περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας! Θα περιφανευόμαστε όλοι για την "ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ελληνική παραγωγή!".

:P

Prokos είπε...

:Ρ ένας διαγωνισμός με πολύ περισσότερους λόγους ύπαρξης απο τον πρώτο...εξ'άλλου τι πάει να πει μεγάλος έλληνας? Ο γκάλης ήταν σωματικά μεγάλος ρε παιδί μου, αλλα ο ζαγοράκης...Πέρα απο την πλάκα το βρίσκω πραγματικά πολύ πολύ πολύ ηλίθιο, για πολλούς λόγους που ξεκίνησα να αναλύσω αλλά τελικά άλλαξα γνώμη και θα το αφήσω για άλλη φορά...

παπχια είπε...

δε θα σχολιασω τωρα,γελαω


πωπω δεν το πιστευω υπαρχει οντως τετοιος διαγωνισμος στ ΣΚΑΙ;ψηφιζουμε; οπως στο big brother;πως;πες μου ΠΩΣ;μπορω να βαλω υποψηφιοτητα;

παρακαλω απαντησε μου

Theios είπε...

@ This Road: Μεγάλος ηλικιακά ίσως... :P Όποτε βρείς την όρεξη και τη δύναμη μας το αναλύεις! ;)

@Πάπχια: Το "Μεγάλοι Έλληνες" υπάρχει κανονικά και με το νόμο! Και ανάμεσα στους 100 επικρατέστερους είναι πράγματι ο Ζαγοράκης, Γκάλης, και ο (άκουσον άκουσον) Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο αγαπημένος μας δικτάτορας... Δεν είναι εντελώς σαν το BigBrother, γιατί οι ιθύνοντες στο ΣΚΑΪ αντιμετώπισαν δυσκολία στο να αναστήσουν τον Πλάτωνα και τον Κολοκοτρόνη από τον τάφο ώστε να τους κλείσουν στο σπίτι του μεγάλου αδελφού και να τους βάλουν να ξεκατινιάζονται στο Live της Κυριακής.
Όσο για το "Μαλάκες Έλληνες" τώρα το έχω στα σκαριά, απλά έχω μερικά προβλήματα με τη χρηματοδότηση. :P

Little Hope Flags είπε...

Είναι γελοίο να βάζουν τον Αριστοτέλη στο ίδιο καζάνι με τον Λαζόπουλο. Απορώ ποιος ηλίθιος σκέφτηκε ότι αυτή η ιδέα θα είναι επιτυχημένη...α ρε αρχαίοι, αν ξέρατε τι θα σας έκαναν οι μεταγενέστεροι, θα λιαζόσασταν όλη μέρα στον ήλιο και θα αφήνατε τη φιλοσοφία για τους ξένους... :-/

Πάντως, εγώ υποστηρίζω 100% την ιδέα σου! Γερά!
(Αν και δυσκολεύομαι πολύ να βρω τον μεγαλύτερο μ*λ*κ* όλων των εποχών...έχω τόσες επιλογές!)

Να'σαι καλά που μ'έκανες και γέλασα πρωί-πρωί! :)

παπχια είπε...

εμενα μαλλον θα αργησει το ποστ..ξεχασα τη μηχανη μ(:@) και περιμενω τις φωτογραφιες που εβγαλα απο δανεικες φωτογραφικες^^

πως περασατε αξιοτιμε μεσιε;

Theios είπε...

@ Carina: Ευχαριστώ για την υποστήριξη Carina, με τη βοήθειά σου, η υπερπαραγωγή που ετοιμάζω θα ταράξει τα νερά της Ελληνικής τηλεόρασης!:P
Γέλασες;;
Εγώ σοβαρολογούσα! :P:P:P

@ πάπχια: (βλ. στο blog σου, έχω απαντήσει εκεί!)

παπχια είπε...

με τσατιζει να μιλαω απ δω:@
παρε τ μσν μ sapxia_papxia@hotmail.com

Little Hope Flags είπε...

Σε έχω καλέσει σε ένα παιχνιδάκι... :)

Theios είπε...

Ooo, είμαι πολύ εξάιτιντ, πρώτη φορά με καλούν σε μπλογκοπαίχνιδο! :P
Θα το συνεχίσω λίαν συντόμως... ;)