23 Φεβ 2009

1o Παλαιοκώστιο Καρναβάλι


Μετά τη δεύτερη κινηματογραφική απόδραση του κου Παλαιοκώστα και του κου Αλκέτ Ριζάι, το 1ο Παλαιοκώστιο Καρναβάλι γίνεται γεγονός. Είχαν γίνει προσπάθειες για τη διοργάνωσή του 2 χρόνια πρίν, με την πρώτη απόδραση του Παλαιοκώστα και του Ριζάι, ωστόσο η κοινή γνώμη δεν ήταν ακόμη "έτοιμη" για μια πολιτισική διοργάνωση τέτοιας εμβέλειας. Ωστόσο, 2 χρόνια μετά, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, και η δεύτερη φαντασμαγορική απόδραση έγινε πάνω στην ώρα. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας, δήλωσε σήμερα το απόγευμα, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση που είχε με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, τα εξής:
"Είμαι χαρούμενος, που σε συνεργασία με το δήμο Κορυδαλλού καθιερώσαμε το Παλαιοκώστιο Καρναβάλι. Τέτοια πολιτιστικά δρώμενα δίνουν ζωή και στους δημότες, αλλά και στους κρατούμενους των φυλακών του Κορυδαλλού."

Επιπλέον, μετά την απόδραση των δύο (πρώην) κρατουμένων,
ο υπουργός Δικαιοσύνης έθεσε τον διευθυντή σωφρονιστικής πολιτικής του υπουργείου κ. Κουτσούκη σε αναστολή εκτέλεσης των καθηκόντων του, προκειμένου να μπορέσει απρόσκοπτα να ασχοληθεί με το Παλαιοκώστιο Καρναβάλι.

Στο εν λόγω καρναβάλι θα λαμβάνουν μέρος μόνο οι τρόφιμοι των φυλακών του Κορυδαλλού. Εμφανώς αδυνατισμένοι από τις απεργίες πείνας που έκαναν πριν τα Χριστούγεννα (άλλη μια ευγενική προσφορά της ΝΔ σε συνεργασία με τα Sillouette), οι τρόφιμοι θα παρελαύνουν ντυμένοι με αποκαλυπτικά μαγιό και πολύχρωμα πούπουλα χορεύοντας στους ξέφρενους ρυθμούς της σάμπα.

Στον καλύτερο καρνάβαλο, θα παρέχεται μια κάρτα απεριόριστων μιλίων με ελικόπτερο ή αεροπλάνο. Οι τρόφιμοι έχουν έτσι ένα κίνητρο και κατά λογική συνέπεια οι χορευτικές τους ικανότητες βελτιώνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Το βραβείο θα το απονέμει ο Κ.Καραμανλής αυτοπροσώπως, ενώ θα υπάρχει πλήρης τηλεοπτική κάλυψη από όλα τα κανάλια.

Επίσημοι προσκεκλημένοι στο 1ο Παλαιοκώστιο Καρναβάλι θα είναι όλο το cast του Prison Break
(πέραν, φυσικά, του κυρίου Παλαιοκώστα αλλά και του Αλκέτ Ριζάι).

Βέβαια για όλα αυτά υπάρχει και ο αντίλογος: Ο Δήμαρχος της Πάτρας κάνει λόγο για σαμποτάζ του Πατρινού καρναβαλιού από την κυβέρνηση. Στο πλευρό του έχει το Πα.Σο.Κ., καθότι το πατρικό του κου Παπανδρέου βρίσκεται κοντά στην Πάτρα, και δεν θέλει ούτε να του περάσει από το μυαλό οτι το Παλαιοκώστιο Καρναβάλι μπορεί να ξεπεράσει σε αίγλη το καρναβάλι της Πάτρας.

Παρ' όλα αυτά ο κόσμος φαίνεται ενθουσιώδης και έτοιμος να υποστηρίξει το νέο αυτό πολιτιστικό εγχείρημα της κυβέρνησης, ενώ ήδη το γεγονός έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό, επιφέροντας μια καθολική επικρότηση της κυβέρνησης από όλες τις χώρες του κόσμου.

7 σχόλια:

A&A είπε...

;)

παπχια είπε...

εγω θα υποστηριξω το πατρινο;)
γιωργακης<3 χοχο

JoaN είπε...

αχαχαχα Το γεγονός είναι από μόνο του αστείο και συ προσέθεσες με δεξιοτεχνία, θα μπορούσα να πω, τις λεπτομέρειες που το έκαναν ξεκαρδιστικό.

(Η πρώτη μου αντίδραση ήταν..."Μα καλά αυτός δεν είχε ξαναβγεί με τον ίδιο τρόπο? Πότε τον έπιασαν για να ξαναβγει?? Μήπως είναι ο αδερφός του??? Κάτι είχαν πει για έναν αδερφό τότε" Αυτά παθαίνει όποιος έχει κενά στην ενημέρωση)

Theios είπε...

@παπχια με λενε βασικα: Κατ'αρχάς, με γειά το όνομα! :P Δεύτερον, και εγώ με μεγάλη λύπη έχω να πω οτι δεν θα πάω στο Παλαιοκώστιο Καρναβάλι φέτος, γιατί είχα ήδη κανονίσει για την Πάτρα! Δεν πειράζει πάντως, το μόνο σίγουρο είναι οτι το καρναβάλι του Κορυδαλλού θα ξαναγίνει σε 1 ή 2 χρόνια, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!

@ JoaN: Στην προκειμένη περίπτωση δεν φταίνε τόσο τα κενά στην ενημέρωση, αλλά ίσως η επαναληπτικότητα της ελληνικής αχρηστίας (για να μην πω τίποτα χειρότερο!). Βλέπεις κάτι στην τηλεόραση και λες "Dejavu"...τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει!? Αα, ναι μωρέ, πρίν από 2 χρόνια απέδρασαν οι ίδιοι με τον ίδιο τρόπο, από τις ίδιες φυλακές, και καθαίρεσαν τους υπευθύνους για να μην ξανασυμβεί!!!
Κατέληξα: Η ελληνική επικαιρότητα είναι ένα σείριαλ που αντί ναα μας δείξουν τα τελευταία επεισόδια (να ησυχάσουμε κι εμείς οι άνθρωποι) παίζουν σε επανάαληψη τα πρώτα!

Little Hope Flags είπε...

Γίνονται που γίνονται οι βλακείες...ας τις αντιμετωπίσουμε με χιούμορ! Πολύ καλό κείμενο, μπράβο! :P

παπχια είπε...

χαχα ρε τι πρεπει να κανω για να με λετε παπχια απλα;>.<
μην πεις "αγαπητη παπχια απλα"
γιεε θα σε δω πατρα;)

Theios είπε...

@ Μην πείς πάπχια απλά: Ό,τι πεις, χαλάω εγώ χατίρι? :P
Τα λέμε Πάτραααα! :D