11 Μαΐ 2009

The Path

Όσο περνάει ο καιρός συνειδητοποιώ οτι στο μέλλον θα πεινάσω. Γιατί με πιάνουν όλο και περισσότερο κάτι καλλιτεχνικές ανησυχίες... Στην προκειμένη περίπτωση, μια φίλη μου, η Βάσια, μου έδωσε μια πολύ καλή αφορμή να φτιάξω ένα βιντεάκι για την οδό Τζαβέλλα στα Εξάρχεια. Οι λήψεις κράτησαν πάνω-κάτω 3 ώρες, και ιδού το αποτέλεσμα:



Να είστε επιεικείς, δεν έχω μοντάρει ή σκηνοθετήσει ταινιάκι ποτέ ξανά. Μιας και έχει πλάκα, με βλέπω να το ξανακάνω! :]

13 σχόλια:

παπχια είπε...

εε εμενα μαρεσε πλ:D
κ ειναι τελειο γνκ γτ συνειδητοποιουσα κοιτωντας φωτογραφιες μ κλπ οτι πουθενα δν εχω τα μερη μ, εχω τους ανθρωπους μ συνηθως
αρα θενξ:)
κ οτι ποσο διαφορετικα φαινονται ολα αυτα απ ψηλα
απ που εβγαλες τα πλανα των μπαλκονιων;

Theios είπε...

Ετχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :)
Τα πλάνα από ψηλά τραβήχτηκαν από μια ταράτσα ενός κτηρίου επι της οδού Τζαβέλλα. Δεν ήταν εύκολο να μας ανοίξουν, έχουν γίνει αρκετά καχύποπτοι οι κάτοικοι της περιοχής πλέον!

πουλο είπε...

στην αρχή προσπαθούσα να θυμηθώ που θυμάμαι εγώ αυτό τον δρόμο Τζαβέλα αλλά αργά ή γρήγορα με κατατόπισες.καλό είναι απλά νομίζω πως θα έπρεπε να έχει λιγότερα πλάνα από τα κτίρια για να είναι πιο ενδιαφέρον.έέλα μη γκρινιάξεις είναι καλό για πρώτο βιντεάκι. πότε θα βγούμε θύμισέ μου :D

Prokos είπε...

Ε λοιπόν διαφωνώ με την Animus, για μένα τα πλάνα με τα κτίρια ήταν το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, εκτίμησα πάρα πολύ τη ματιά ως πρός την Αθήνα-Θάλασσα απο μπετόν. Ένοιωσα πολύ καλά την ατμόσφαιρα και τα τεκταινόμενα αυτού του μέρους, στο οποίο έχω περάσει πολλές ώρες όσο να ναι. :Ρ ενδεχομένως η αρχιτεκτονική έχει αρχίσει και με βαράει στο κεφάλι βέβαια.

Theios είπε...

Έχει πολλά κτήρια γιατί προορίζεται για μια εργασία για την Αρχιτεκτονική του δρόμου. Τα επεισόδια απλά έτυχε να συμβούν τη συγκεκριμμένη χρονική στιγμή!

Έτσι μπορέσαμε να καλύψουμε όλες τις πτυχές του δρόμου! :)

Για τον καφέ το συνεννοούμαστε! :]

Little Hope Flags είπε...

Θέλω...απαιτώ...να μάθω τι κάμερα, και κυρίως ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήσατε για το μοντάζ! Γιατί πολύ απλά τα σπάει. Ό,τι πλάνα και αν τραβήξει κανείς, με το σωστό μοντάζ και μιξάζ αποθεώνει την ταινία!

Btw, η αγαπημένη μου σεκανς ήταν αυτή με τους Ματατζήδες. Αυτό θα πει the right time, the right place!

Theios είπε...

@ Carina: Η κάμερα ήταν μια Canon αν δεν κάνω λάθος, δεν ήταν κα δικιά μου, ερασιτεχνική ήταν πάντως. Επιπλέον το πρόγραμμα που χρησιμοποίησα ήταν το Windows Movie Maker!

:]

Little Hope Flags είπε...

Kαι έκανες τέτοιο βίντεο με το Windows Movie Maker?? Σε θαυμάζω!!!!!

Silentap είπε...

Ήταν πολύ ωραίο. Και σε κάποιες στιγμές ανατρίχιασα. Γενικά μου αρέσει πολύ το Blog . Αν γίνετε δώσε μου το μσν σου, είχα σκεφτεί ένα videaki να κάνω και μπορεί να βοηθούσες

Theios είπε...

@ Carina: Ναι, μην το υποτιμάς το Movie Maker, είναι της υπομονής και κολλάει κάθε 5 λεπτά, αλλά τη δουλειά του την κάνει!

@ Silentap: Μετα χαράς! Το msn μου είναι thei0s@hotmail.com

Νίκος είπε...

Ωραίο βίντεο

Little Hope Flags είπε...

Χρήστο, πέρνα από το blog, σου έχω βραβείο!

suspiria είπε...

Χμ.. Δεν έχω σπουδάσει κινηματογράφο ούτε είμαι επίσημα κριτικός ή κάτι τέτοιο. Ωστόσο το ‘χω λιώσει το θέμα με τις ταινίες και έχω ασχοληθεί αρκετά και θεωρώ τον εαυτό μου κάπως σχετικό. Αν θέλεις παίρνεις τα σχόλια μου στα σοβαρά.

Σόου έχουμε και λέμε. Έχεις βρει πολύ καλά σημεία για λήψεις και έχεις τραβήξει πολύ ενδιαφέροντα πλάνα (πχ. οι άνθρωποι στα μπαλκόνια τους και τα παιδιά από το ντου κτλ). Δε μου άρεσε ο τρόπος όμως που τα παρουσίασες και θα μπορούσαν να λείπουν πολλές ζαλιστικές λήψεις και όλο αυτό το γρήγορο που έχει αποκορύφωση στο πουθενά (γίνεται πάνω από πέντε φορές αυτό) . Επίσης δε μου άρεσε τόσο η μουσική αν εξαιρέσεις πάλι τη σκηνή με το ντου.

Θα σε κάνω bookmark και θα περιμένω να δω το επόμενο.