6 Μαρ 2009

Blogoπαίχνιδο γκρίνιας


Μόλις είδα την πρόσκληση της Carina να πω πέντε πράγματα που με εκνευρίζουν σκέφτηκα "εδώ είμαστε". Γενικότερα με τη γκρίνια το 'χω γενικότερα, αν σκεφτεί κανείς οτι αυτό είναι το όγδοο άρθρο με ετικέτα "γκρίνια"... :

5 πράγματα που με χωρίζουν από την απόλυτη ευτυχία:
  1. Το πρωινό ξύπνημα. Είναι η χειρότερη ανακάλυψη που έχει γίνει ποτέ! Γιατί να κάνουμε αυτό το πράγμα στον εαυτό μας, αφού σε κανένα δεν αρέσει;
  2. Τα λεωφορεία. Μπλε αργόσυρτοι μηχανικοί ιπποπόταμοι, φίσκα στον κόσμο. Πάντα έρχονται καθυστερημένα, και δεν μπορείς να βασίζεσαι πάνω τους!
  3. Οι ρατσιστές, ως προς οποιεσδήποτε ομάδες (φυλετικές, κοινωνικές). Όταν λένε: "Το παραδέχομαι, είμαι ρατσιστής, αλλά τι να κάνουμε;", αυτό δεν τους δίνει points καλής θελήσεως και ειλικρίνειας, γιατί πολύ απλά παραδέχονται οτι δεν σκέφτονται λογικά, και οτι κρίνουν τους άλλους στερεοτυπικά. Είναι σαν να λένε "Ξέρω οτι αυτά που λέω είναι βλακείες, αλλά δε βαριέσαι...". Απ'την άλλη αν πουν "όχι δεν είμαι ρατσιστής", τότε πολύ απλά κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. Αρα, μόνη ορθή -σύμφωνα με τη λογική- λύση, είναι να σταματήσουν να είναι ρατσιστές!
  4. Οι άνθρωποι που κάνουν φιλίες ώστε να εντυπωσιάσουν άλλους και να τους κάνουν φίλους ώστε να εντυπωσιάσουν άλλους και να τους κάνουν φίλους ώστε να εντυπωσιάσουν άλλους και να τους κάνουν φίλους...(κ.ο.κ.). Αυτός ο φαύλος κύκλος δεν κλείνει ποτέ και η ματαιοδοξία τους δεν τους αφήνει ουσιαστικά ικανοποιημένους από καμία φιλία.
  5. Που το καλοκαίρι απέχει πολύ, ενώ είμαστε εδώ και τέσσερις μήνες εγκλωβισμένοι σε ένα χειμώνα χωρίς χιόνια!

Αφού τα είπα και ξαλάφρωσα, πρέπει με τη σειρά μου να προσκαλέσω στο blogoπαίχνιδο 5 bloggers. Στο φαύλο κύκλο της γκρίνιας θα ρίξω με τη σειρά μου τη JoaN , την ANIMUS , τον ThisRoad , την πάπχια (πάπχια με λένε βασικά :P), και τον Elerran .

8 σχόλια:

JoaN είπε...

πωωω πόσο συμφωνώ για το 5! (καλά με όλα αλλά το 5 ήταν ακριβώς με τις λέξεις που είχα μέσα στο κεφάλι μ)

Μόνο 5? Ας είναι.

...άλλος καθυστερεί τις βιντεοκασέτες κι άλλος φροντίζει να γνωρίζει γνωστούς σαλαλαλα

Prokos είπε...

ενδιαφέρον το μπλογκοπαίχνιδο... δεν ξέρω βέβαια αν έχω 5 άτομα να καλέσω χέχέ. ''Μπλε αργόσυρτοι μηχανικοί ιπποπόταμοι'', έγραψε, όμως να παρατηρησω οτι στην ελβετία τα λεωφορεία πρώτον δεν είναι μπλέ, δεύτερον είναι σπάνια φίσκα γιατι στις ώρες και τα σημεία που έχει κόσμο, υπάρχουν περισσότερα λεωφορεία, ενώ τρίτον εννοείται έρχονται πάντα στην ώρα τους. Όλα αυτά για 20 ευρώ το μήνα (και με αυτή την κάρτα χρησιμοποιείς και το τρένο και το μετρό και τα πάντα)

Little Hope Flags είπε...

Χρήστο, μαζί σου σε όλα, κυρίως σε 1, 2, και 5. Αλλά πιο πολύ συμφωνώ με το 5 γιατί μου την έχει σπάσει αυτός ο χειμώνας! Πολύ μίζερος! Πότε θα μπει η άνοιξη να ηρεμήσουμε επιτέλους;;

ThisRoad..τώρα μπορώ να πω ότι ζηλεύω. Και απορώ πώς επιβιώνω καθημερινά στους ιπποπόταμους. (μπορώ να αποκαλώ έτσι τα λεωφορεία από εδώ και πέρα;;)

παπχια είπε...

λοιπον δεν ειμαι σιγουρη αν καταλαβα τι πρεπει να κανω ή πρεπει απλα να πω 5 πραγματα που με εκνευριζουν; :D

αυτη τη στιγμη με εκνευριζει που δεν καταλαβαινω και με εκνευριζει ο αντωνης οταν μιλαει για την ελβετιαααργκχ :@:@:@

παπχια είπε...

προφανως θα επανελθω^^

Theios είπε...

@ JoaN: Όλοι θέλουμε καλοκαίρι δηλαδή, δεν είμαι εγώ ο παράφρων; (φιου...)
Εμένα έτσι μου το παν, μπορείς να καλέσεις και περισσότερους, αλλά "θα σπάσεις την αλυσίδα και κακή τύχη θα σε συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής σου!" Κάλεσε όσους θες ;)

@ ThisRoad: Τότε τα ελβετικά λεωφορεία πρέπει να έχουν άλλο όνομα, γιατί η λέξη λεωφορείο στο Γκρίχενλαντ είναι συνυφασμένη με το "Αργόσυρτο, όλο καθυστερήσεις, πίχτρα όχημα".
Όπως και να χει σε ζηλεύω...θανάσιμα! :@

@ Carina: Το "Πολύ μίζερος" θα μπορούσε να απευθύνεται και σε εμένα ,μετά από ένα τέτοιο post! :p
Πραγματικά, να τελειώνουμε με το χειμώνα. Βέβαια, και η άνοιξη λίγο να κρατήσει, γιατί είναι "σχεδόν-καλοκαίρι", γεμάτη γύρη, και βλακείες που προκαλούν αλλεργία! Εγγώ θέλω καλοκαίρι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑΑΑ!
(Ναι μπορείς να τα λες ιπποπόταμους, φίλ φρί του γιούζ ιτ..:p)

@ πάπχια: Έϊ, Έϊ.. Μην εκκνευρίζεσαι από τώρα, κράτα και τίποτα για το άρθρο..
Για να συνεχίσεις το παιχνίδι, πρέπει να γράψεις 5 πράγματα που σε εκκνευρίζουν και μετά να προσκαλέσεις άλλους 5 bloggers στο παιχνίδι!

Prokos είπε...

εεεχεχε το να είμαι στη χώρα με τα γαμάτα λεωφορεία μου κόστισε μία γκόμενα... όλα έχουν το κόστος τους!

Μπάι δε ουέι αυτή τη στιγμή άκουσα κάτι που με σόκαρε. Στο ραδιόφωνο που ακούω (και για το οποίο έχω γράψει στο μπλόγκ) συγκρίνουν περιβαλλοντικά στοιχεία για χώρες κάθε τόσο, π.χ. ανάμεσα σε 2 τραγούδια κλπ. Πρίν μισό λεπτό βγαίνει μία ωραία κυρία και λέει: ΄΄στην ελβετία ανακυκλώνεται το 94% του γυαλιού. Στην ελλάδα το 14%΄΄

Elerran είπε...

Καλησπέρα Χρήστε. Νομίζω πως γκρίνια είναι το μάι μιντλ νέιμ και θα δυσκολευτώ να περιοριστώ σε πέντε άιτεμς. Θα το κάνω κάποια στιγμή αύριο-μεθάυριο γιατί τώρα πονάνε τα κόκαλα μου (ήταν μέρα μπάσκετ σήμερα).