4 Φεβ 2009

Τρομακτικό e-mail μπιζού


Γενικότερα απεχθάνομαι τα e-mail μπιζού (aka αλυσίδες), μου κάνουν τη ζωή δυσκολότερη, το inbox υπερπλήρες, μ' εκκνευρίζουν. Ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό να προωθήσω ένα τέτοιο mail, ακόμη και αν ήταν ξεκάθαρο οτι θα ήμουν γκαντέμης για τα υπόλοιπα 2 χρόνια (after all, how worse can it get?!), οτι θα πάθαινα καρκίνο των δοντιών και θα με απέλυαν από τη δουλειά που ποτέ μου δεν είχα.
Μέχρι που διάβασα το εξής mail στο inbox μου πρίν από 5 λεπτά ακριβώς:


"Μερικά χρόνια πριν ένας πατέρας και μια μητέρα αποφάσισαν πως χρειάζονταν ένα διάλειμμα, γι' αυτό αποφάσισαν να πάνε μια βόλτα στην πόλη. Κάλεσαν λοιπόν τη babysitter που εμπιστεύονταν περισσότερο.
Όταν ήρθε τα δυο παιδιά είχαν ήδη κοιμηθεί. Έκατσε και σιγουρεύτηκε οτι όλα ήταν εντάξει. Αργότερα εκείνη τη νύχτα, η babysitter βαρέθηκε και ήθελε να δει τηλεόραση δεν μπορούσε όμως στο σαλόνι γιατί δεν υπήρχε κεραία.(οι γονείς δεν ήθελαν τα παιδιά τους να βλέπουν συνέχεια σκουπίδια)
Τους πήρε λοιπόν τηλέφωνο και τους ρώτησε αν θα μπορούσε να δει τηλεοράση στο δωμάτιό τους και αυτοί είπαν εντάξει. Τους ρώτησε αν θα μπορούσε επίσης να καλύψει τον μεγάλο ψεύτικο κλόουν που είχαν στο δωμάτιό τους επειδή την έκανε νευρική. Η γραμμή ήταν σιωπηλή για μια στιγμή και μετά ο πατέρας(ο οποίος μιλούσε στη babysitter εκείνη την ώρα) είπε... πάρε τα παιδιά και φύγετε από το σπίτι..θα πάρουμε την αστυνομία... δεν έχουμε κανένα κλόουν στο δωμάτιό μας!!!!!

Τα παιδιά και η babysitter δολοφονήθηκαν εκείνη τη νύχτα από τον κλόουν. Η αστυνομία βρήκε ότι ο κλόουν ήταν δολοφόνος που είχε δραπετεύσει από την φυλακή.
Αν δεν στείλεις αυτό το μήνυμα σε όλους σου τους φίλους σε μια ώρα, ο κλόουν θα στέκεται δίπλα στο κρεβάτι σου στις 3 ΤΟ βράδυ κρατώντας ένα μαχαίρι!!!!! sos"



Είμαι τόσο αφελής; Σαν αυτούς που κοροϊδεύω όταν μου στέλνουν τα μηνύματα με παροιμίες και που με καταδικάζουν είτε να είμαι ο Γκαστόνε, ή ο Ντόναλντ στις κακές του; (Εγώ θέλω κάτι ενδιάμεσο, να μη μου τα χαλάει η τύχη, αλλά η όποια επιτυχία να οφείλεται σε εμένα....)


Γιατί λοιπόν θέλησα να προωθήσω αυτό το μήνυμα;
  • Πρέπει να ήταν αυτό το SOS στο τέλος του μηνύματος που με επηρέασε περισσότερο. Τα πράγματα είναι όντως σοβαρά, δεν πρόκειται για ένα παιχνιδάκι!
  • Ποτέ δεν πήγαινα τους κλόουν ούτως ή άλλως, τι δουλειά έχει στο δωμάτιό μου; Άσε που έχω τραύματα από την θρυλική ταινία "Το Αυτό" aka "The it".
  • Ήθελα να πάρω εκδίκηση από όλους όσους προωθούν μέιλ αλυσίδες... Μια σου και μια μου! Και θα το έστελνα και με την ελπίδα οτι δεν θα το προωθούσαν, να έβλεπα την κατάρα του κινέζικου ρητού (που προέρχεται από την Ολλανδία) να πέφτει πάνω τους, και να στοιχειώνει τον ύπνο τους η μικρή Άννι Σμίθ που πάσχει από όγκο (εδώ και 12 χρόνια περίπου αν συνδυάσεις τα στοιχεία). Πόσο μάλλον τον κλόουν να τους παρακολουθεί σε πρώτη φάση, και να τους δολοφονεί με ένα (άγνωστο η αλήθεια είναι) τρόπο... Ίσως να πεθαίνεις από τα γέλια!
  • Είδες τι έπαθε ο Constantino, ο Carlos, και πολλοί άμοιροι που τόλμησαν να σκεφτούν λογικά και να μην το προωθήσουν...Εδω διακυβεύεται η ζωή μου!
  • Σε μισή ώρα θα είναι 3, δεν έχω και πολλά περιθώρια.

Οχι, τελικά κρατήθηκα, δεν έστειλα το μήνυμα σε όλες τις επαφές μου, και οχι μόνο αυτό, έχω και το θράσος να χλευάσω το e-mail μέσω του μπλόγκ μου, γιατί είμαι σίγουρος πως δεν το διαβάζει ο creepy κλόουν που θα τρυπώσει στο δωμάτιό μου (για κάποιο λόγο ξέρω οτι δεν θα μιλάει ελληνικά).
Αν όντως έρθει, θέλω να ξέρετε οτι χάρηκα που με διαβάζατε τόσο καιρό! Το μπλόγκ θα το πάρω στον τάφο μου, δεν το δίνω σε κανένα γιατί είμαι μονόχνοτος, και μετά θα χρησιμοποιούν εμένα ως παράδειγμα: "Στείλε το mail γιατί αλλιώς θα τρυπώσει στο δωμάτιό σου ο μονόχνοτος μπλόγκερ θύμα παρανοϊκού κλόουν, και θα σε δολοφονήσει! Είναι αλήθεια! Στείλ' το οπωσδήποτε... Μην παίζεις με την τύχη σου".

Εγώ τουλάχιστον το "στέλνω" στους αναγνώστες μου για να ξέρουν αφενός, και για να σώσω το τομάρι μου αφετέρου(οχι απαραίτητα με αξιολογική σειρά)...

Αντίο.

Υ.Γ.: Από τη στιγμή που δεν θέλω να δεχτώ οτι υπάρχει κόσμος που τα πιστεύει, για ποιό λόγο προωθούν αυτά τα mail; Τι σκέφτονται όταν πατούν το forward; Εσείς έχετε προωθήσει e-mail μπιζού, και αν ναι γιατί; (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ!)

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ έχω ψυχικά τραύματα από τον κλόουν του "The It" - νόμιζα ότι ήταν παιδικό όταν το είδα! Τουλάχιστον ήταν το πιο πρωτότυπο chain mail που έχω δει ever!

JoaN είπε...

Ομολογώ ότι δεν διάβασα το περιεχόμενο του μέηλ.

Ομολογώ ότι τον τελευταίο χρόνο στέλνω κι εγώ μέηλ ίσως κουραστικά (όχι αλυσίδες), αλλά με κάποια κριτήρια:
-να είναι φωτογραφίες, ή μικρό έξυπνο κείμενο, ή κάποιο ενδιαφέρον λινκ.
-Σβήνω όλες τι προηγούμενες διευθύνσεις που πιάνουν τόσοο χώρο απ τις πολλές προωθήσεις.
-Τα στέλνω σε άτομα που πιστέυω ότι θα τα ενδιαφέρει και όχι σ όλες τις επαφές.
--------------------
"Τι σκέφτονται όταν πατούν το forward; "-> τίποτα, τσάμπα είναι. Δημόσιες σχέσεις κλπ

"Εσείς έχετε προωθήσει e-mail μπιζού, και αν ναι γιατί; (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ!)"-> για να τσαντίσω κόσμο. = για χαβαλέ

Ανώνυμος είπε...

"είμαι σίγουρος πως δεν το διαβάζει ο creepy κλόουν που θα τρυπώσει στο δωμάτιό μου (για κάποιο λόγο ξέρω οτι δεν θα μιλάει ελληνικά)".

Μην είσαι τόσο σίγουρος...
Τα λέμε σε 25 λεπτά!

SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS

Ανώνυμος είπε...

Μην κοροιδεύεις τα ψηαιν μαιλσ.(= chain mails με ελληνικούς χαρακτήρες)!

Εγώ οφείλω να σε προειδοποιήσω...
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ Νο1:
Η Κέιτ Ρίβερσον είχε μπλογκ.
Μια μέρα έκανε πλάκα για τα chain mails και την επομένη, ένα πελώριο αετοπούλι την κουτσούλησε όσο άπλωνε ρούχα στο μπαλκόνι της και πνίγηκε στα σκατά.
Ζωή σε μας.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ Νο2:
Ο Γιόχαν Νουλ, Γερμανός φοιτητής είχε μπλογκ. Μια μέρα αποφάσισε να κοροϊδέψει τα chain mails που βρήκε στο inbox του.
Το επόμενο πρωί που ξύπνησε, το ένα του βυζί είχε φτάσει στο πάτωμα.
Στην προσπάθεια του να τρέξει προς το κοντινότερο νοσοκομείο, μπουρδουκλώθηκε και στραγγαλίστηκε από το βυζί του.
Ζωή σε μας.

Αν σου έρθει κάποιο chain mail αυτές τις ημέρες, μην το κοροϊδέψεις. Αντιθέτως προώθησε το!Μπορεί να συμβεί και σε σένα κάτι κακό. Γρουσουζιά και κακό μάτι θα χτυπήσει την πόρτα σου.

Άη χαντ του γοούρν γιου!

ΥΓ(Πες στους γονείς ότι τα παιδιά εξακολουθώ να τα φροντίζω εδώ που είμαι και θα με πληρώσουν υπερωρίες!)
SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ήρθε ο κλόουν? :P

patsnik είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Theios είπε...

@ thestranger: Σύμφωνα με έρευνες (δικίες μου :P) αυτή η ταινία φαίνεται να έχει στιγματίσει τους περισσότερους από όσους την έχουν παρακολουθήσει... Αν συνεργαστούμε με θιάσους τσίρκων και με το σωματείο ΕΕΚ(Ελλήνων Επαγγελματιών Κλώουν) που έχουν θα έχουν συμφέροντα από την απαγόρευση της εν λόγω ταινίας, τότε μπορούμε να τη σταματήσουμε!
Το chain mail πρωτότυπο και τρομακτικότατο as well!

@ JoaN: Καλύτερα που δεν το διάβασες... :P
Οι φωτογραφιούλες ή οτιδήποτε μπορεί να έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενες... Τα μέιλ που σου στέλνουν έενα φύλακα άγγελο, ένα κινέζικο ρητό που σου αλλάζει τη ζωή και καταλήγει σε εκβιασμό προώθησης... αυτά είναι που σιχαίνομαι :P/

@ Creepy Clown: Είμαι πλήρως απογοητευμένος από την ασυνέπειά σας. Σας περιμένω από προχθές το βράδι ανελειπώς (φταίει βλέπεις το SOS) και ακόμη να φανείτε. Τς Τς Τς

@ Babysitter: Mε προβληματίζουν οι περιπτώσεις της Κέιτ Ρίβερσον, και του Γιόχαν Νούλ. Αν έχω δικαίωμα επιλογής θανάτου, θα διάλεγα τον βυζοπνιγμό, επώδυνο μέν, but let's face it: you get the fun!
Επίσης να σε ενημερώσω οτι ούτε οι γονείς προώθησαν το mail, οπότε αν θες να τους βρείς, ψάξε στα μέρη σου.

@ Ανώνυμος: Ακόμη περιμένω!

Theios είπε...

@ Νίκος Πατσιούρης: Σ'ευχαριστώ! Θα προσθέσω και το Addons :)

πουλο είπε...

theios opos panta apla & katanohta (L)

Elerran είπε...

Δεν θυμάμαι να έχω προωθήσει τέτοιο μέηλ, εδώ και πάρα, πάρα πολλά χρόνια. Γενικά πάντως δεν λαμβάνω πολλά τέτοια, αφού έχω την τάση να βρίζω αυτούς που με κάτι τέτοιες μαλακίες κοινοποιούν τη διεύθυνση μου στους πέντε ανέμους, με αποτέλεσμα να με πήζουν στα διαφημιστικά οι spammers...

παπχια είπε...

χαχα ποσο μαρεσε αυτο το ποστ:D
ποσο εχω σιχαθει τους ανθρωπους,παιζει οτι σε οποιον μ στελνει chain letter απανταω ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ κ λεω "ρε απλα μη μ ξαναστειλεις:@" κ μ λεει ναι ρεεεε αλλα ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ηταν σημαντικοοο.
ασε που μια μερα η αδερφη μ εφτιαξε ΕΚΕΙΝΗ ενα chain letter γ πλακα το οποιο εκανε το γυρω της ελλαδας κ της το στιλαν κ αυτης μετα απ μια ωρα κ της ειπαν "ρεεε αυτο ειναι ΟΝΤΩΣ σοβαρο"
επισης εγω δν εστειλα το μειλ.
χμ δε με σκοτωσε ο κλοουν:D
τι καλααα

Theios είπε...

@ Elerran: Πρέπει να βρούμε κάποια ποινική δίωξη (Θανατική ποινή ίσως;; :P) εναντίων όσων τα προωθούν! Να μου πληρώσουν αυτοί το antivirus!

@ Πισχάζον: Αγαπητή Πισχάζον, give them a break, "Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι" όπως είχε πει πρίν από λίγες χιλιάδες χρόνια ο Τσίτσους σε μια δήλωσή του όταν ερωτήθηκε για τα chain mails. Χαρά στο κουράγιο σου πάντως, εγώ δεν ξέρω αν θα είχα την υπομονή να κάτσω να απαντήσω σε όλα αυτά! :P ;)

Little Hope Flags είπε...

Ομολογώ ότι έχω προωθήσει αρκετά chain mails. ΑΛΛΑ ήμουν μικρή, αθώα, και άγουρη στο ιντερνετ και είχα την ελπίδα ότι αυτό το νέο μαγικό μέσο θα μου χάρισε 50.000$, έναν πρίγκιπα, και μακροζωία. Τελικά κατάλαβα ότι αν θέλω να έχω στον ήλιο μοίρα, πρέπει να τα κυνηγήσω μόνη μου όλα αυτά. Φτου γαμώτο!
Να καλέσω την Bloody Mary να εκδικηθεί όσους μου προωθούν τέτοιες βλακείες;;

Theios είπε...

Εννοείται, όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα! Όσο για τις πρώτες σου "αμαρτίες", νομίζω συγχωρείσαι! Φαίνονταν τόσο αληθινά: "Συγχαρητήρια, είσαι ο 1.000.000στός επισκέπτης μας, κερδίζεις $1.000.000! Αν είσαι στην ανάγκη κι όλας, τους δίνεις και μια δεύτερη ευκαιρία! Σε νιώθω.. :P

Little Hope Flags είπε...

Μα ναι, να βλέπεις αυτά τα κοκκινοκίτρινα μηνυματάκια και να λες "κοίτα τι τυχερός/ή" που είμαι τελικά! Ή τα άλλα που σου στέλνουν στο e-mail σου ότι η τάδε τράπεζα έκανε κλήρωση και κέρδισες ένα εξωφρενικό ποσό..."Μα δε θυμάμαι να είχα δώσει το μειλ μου πουθενά" να ωρύεσαι εσύ, αλλά αυτοί εκεί! Ακλόνητοι! Κάθε μέρα και νέο μέιλ για να εισπράξεις τα "κέρδη" σου!...
Μα να παίζουν έτσι με τις ελπίδες μας ότι θα γίνουμε εκατομμυριούχοι και θα εξασφαλίσουμε μια για πάντα τα προς το ζην... :(

Unknown είπε...

Λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ

Ξεκίνησα να γελάω με το ποστ, και συνεχίζω να γελάω και στα σχόλια!!!

Τα chain mail νομίζω έχουν κάτι από τελεμάρκετιν. Προσπαθούν να σε πείσουν με τη μέθοδο "It worked for me" / "Woooow, now i can live my life" etc.
Και πρέπει να σου πω πως πιό πιθανό είναι να αγοράσω το αποτριχωτικό σπρέι με ευχάριστο άρωμα λεμονιού που κάνει χαλάουα με το πετσετάκι της κουζίνας, παρά να στείλω chain mail.

υγ. Θα ήθελα μια μέρα να σε διαβάσω να σχολιάζεις τα powerpoint που (αν κάνεις το λάθος να) τα κλικάρεις και βλέπεις τοπία/κοάλα/ρυάκια, και διαβάζεις κακομεταφρασμένο paolo coehlo ενώ συνοδεύονται από ινδιάνικα παραδοσιακά τραγουδάκια! :Ρ