18 Δεκ 2007

Ανέκδοτο

Καλά Χριστούγεννα.
Ναι.
Ανέκδοτο όταν έχεις τόοοσο διάβασμα.
Στους υπόλοιπους το εύχομαι πραγματικά. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Με πολλά μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
Και δέντρο. Οπωσδήποτε, στολίστε ένα για μένα.
Και δώρα.
Και ότι άλλο τέλοσπάντων τα κάνει (?) να διαφέρουν από τις καθημερινές.
Αυτά.

8 Δεκ 2007

Pc υπο κατάσχεση


Εδώ Πολυτεχνείο. Σας μιλά ο άμαχος πληθυσμός. Μου πήραν τον υπολογιστή οι γονείς μου γιατί "δεν έχω χρόνο για τέτοια".
Ωστόσο δεν εγκαταλείπω. Τώρα μεταδίδω από ένα internet cafe....:P. Ελπίζω να χειριστώ καλά το θέμα και να μου επιστρέψουν το PC. Μέχρι τότε το πιο πιθανό είναι να μην ανεβάζω με την ίδια συχνότητα άρθρα. Μακάρι αυτό να μην κρατήσει για πολύ...!

xxx

4 Δεκ 2007

Νέο-ναζισμός. Νεο-ανατρίχιασα.

Προσοχή: Αυτό το άρθρο δεν είναι χιουμοριστικό σαν τα προηγούμενα. Και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει που και που...

Έτυχε να παρακολουθήσω εχθές βράδυ την εκπομπή "Top Stories" στη ΝΕΤ. Ένα από τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ήταν η έξαρση του Νεοναζισμού των τελευταίων χρόνων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Απόδειξη αυτής της έξαρσης είναι η εμφάνιση φασιστικών οργανώσεων ακόμη και στο Ισραήλ! Η χώρα και το έθνος που υπέστη τα πάνδεινα από τον παραλογισμό των Γ'Ράιχ φαίνεται ότι δεν διδάσκεται από την ιστορία του. Η συγκεκριμένη Ισραηλινή οργάνωση εισέβαλε σε συναγωγές γράφοντας τη σβάστικα στους τοίχους. Επιπλέον η ίδια οργάνωση έχει επιτεθεί εναντίον μεταναστών εργατών, τοξικομανών και ομοφυλόφιλων.

Κι ενώ οι ναζιστικές οργανώσεις στο Ισραήλ τώρα κάνουν ουσιαστικά την εμφάνισή τους, σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Ιταλία έχουν πάρει ήδη αρκετή δύναμη. Το 47% των Γερμανών, ζητά να αναθεωρηθεί στάση η οποία κρατά η ιστορία απέναντι στο Χίτλερ.
Αλλά δεν έχει περάσει πολύς καιρός και απ' όταν είδαμε στις ειδήσεις τους Ρώσους ρατσιστές-δολοφόνους να σκοτώνουν εν ψυχρώ δύο μετανάστες. Τα θύματα ρατσιστικών επιθέσεων το 2006 ξεπέρασαν τα 350 μόνο στη Ρωσία! Οι ενεργοί νεοναζί στη Γερμανία ανέρχονται στους 50.000 και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται μόνο όσοι είναι μέλη σε νεοναζιστικές οργανώσεις όπως η SS (Σλαβική Συμμαχία).

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο νεοναζισμός εμφανίζεται κυρίως σε νέους. Αυτό δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση, αφού η κατευθυνόμενη παιδεία και το χαμηλό πνευματικό επίπεδο οφείλονται κατα βάση στην έξαρση του νεοναζισμού. Επιπλέον για τους νέους, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει περάσει ανεπιστρεπτί στην ιστορία, και προφανώς οι διηγήσεις των προγόνων τους, οι οποίοι έζησαν την κτηνωδία της ναζιστικής κατοχής, δεν έφτασαν ποτέ στα αυτιά των νεοναζιστών.

Όλα αυτά φυσικά συμβαίνουν στον κόσμο, και ειδικότερα στην Ευρώπη, την ίδια ώρα που καταβάλλεται προσπάθεια για τη σύσταση της Ενωμένης Ευρώπης (στην ουσία και όχι στα χαρτιά). Δηλαδή την ίδια ώρα που η "ξεχειλωμένη" Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αυτοπροσδιοριστεί σε ισχυρότερα θεσμικά πλαίσια, αυτή η αναζωπύρωση του ναζισμού μπορεί να λειτουργήσει ως αντίποδας σε αυτή της την προσπάθεια.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι η εξάπλωση του νεοναζισμού, η οποία προκαλεί ρίγος στους επιζήσαντες των θηριωδιών του Χίτλερ, μπορεί χωρίς να το καταλάβουμε να οδηγήσει σε νεο-ολοκαυτώματα και σε νέες μαύρες σελίδες της ιστορίας.

3 Δεκ 2007

τζών ΡΟΜΠΑξ

Τις τελευταίες μέρες θυμήθηκα ένα περιστατικό που είχε συμβεί πριν 4 χρόνια περίπου, όταν πήγαινα γυμνάσιο.
Εκείνη την εβδομάδα ήθελε η ξαδέρφη μου να της γράψει ο πατέρας μου μια ιατρική βεβαίωση και έπαιρνε συχνά τηλέφωνο σπίτι. Κάθε φορά που απαντούσα εγώ, έπαιρνε ένα σοβαροφανές τόνο στη φωνή και ζητούσε τον πατέρα μου. Συνέχεια το έχαβα, και μετά με δούλευε κανονικά.
Μια όμορφη μέρα λοιπόν που έτρωγα κάτι κριτσίνια στην κουζίνα, χτυπάει το τηλέφωνο:

Εγώ:"Παρακαλώ"

Α: "Ναι καλησπέρα σας, είμαι μια ασθενής γιατρού κου. τάδε" (ονόματα δε λέμε οικογένειες δεν θίγουμε)" είπε με σοβαρό ύφος.

Ε: "Έλα, κόψε, σε κατάλαβα, δεν την ξαναπατάω"

Α: "Εεε
"(αμηχανία)

Ε: "Καλά οκ, κόψε τις μαλακίες δεν έχω όρεξη"

Α: "Εεε, μήπως γνωρίζετε πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο πατέρας σας;"

Εγώ σίγουρος πως πρόκειται για την ξαδέρφη μου άρχισα να τραγουδάω το -τότε γνωστό άσμα: "Πού βρισκεσαι Πού βρίσκεσααααιιι, ένα σημάδι απ την ζωή σου, δε μου δίνεις..."

Α: "Εεε, συγνώμη, θα καλέσω αργότερα"

Μόλις συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί! Άρχισαν τ'αυτιά μου να κοκκινίζουν όπως κάθε φορά που γίνομαι ρεζίλι. Ένας θεός ξέρει τι θα πίστεψε η κακόμοιρη γυναίκα.

Άγνωστη κυρία που σας τραγούδησα Αδαμαντίδη και σας έβρισα, ελπίζω να με συγχωρέσετε.

2 Δεκ 2007

Πάρτε GPS γιατι χανόμαστε (κυριολεκτικά;)

Μέρα: Κυριακή
Ώρα:
15:20
Καθόμουν στη στάση και περίμενα (υπομονετικά) ένα φίλο μου να πάμε να φάμε στα Goody's (κάνω και διαφήμιση) ξαφνικά ένας πολύ δυνατός ήχος διαπερνά τα ακουστικά μου. Και λέω από μέσα μου- όχι δεν μπορεί να κάνουν τέτοιο θόρυβο οι Massive Attack.... κάτι άλλο πρέπει να 'ναι. Βγάζω τα ακουστικά και βλέπω στο δρόμο ένα "αυτοκίνητο" - ο Θεός να το κάνει - τουλάχιστον εικοσαετίας. Η εικόνα φυσικά και δεν είναι ασυνήθιστη... ξέρετε: αφήνουν πίσω τους μπόχα από την εξάτμιση και βούισμα στ' αυτιά, είναι πολύχρωμα από τα πολλά τρακαρίσματα και τις βιαστικές επιδιορθώσεις, και αν πατήσουν τσίχλα με τη ρόδα δεν μπορούν να ξεκινήσουν. Και λέω, τι του λείπει, τι του λείπει.. Α! μα είναι ηλίου φαεινότερον: ένα GPS.

Κι όμως, ο κυριούλης της υπόθεσης είχε "βεντουζώσει" ένα GPS στο τζάμι και πήγαινε με 10 χιλιόμετρα την ώρα, ώστε να μπορεί ταυτόχρονα να συμβουλεύεται το GPS και να οδηγεί και τη μανιβέλα.

Και σκέφτομαι: Φίλε παππούλη οδηγέ και περήφανε ιδιοκτήτη Gps...αγόρασε καλύτερα ένα μάτι μη σου ματιάσουν το αμάξωμα, μια εικονίτσα του Αγίου Νικολάου να σε φυλάει... ένα ωραιότατο κάλυμμα τιμονιού, ή καθίσματος από αυτά τα κιτς που έχουν οι ταξιτζήδες και μοιάζουν σαν να έχεις επενδύσει τα καθίσματα με κομπολόγια... Κάτι τέλος πάντων να ταιριάζει με το σύνολο. Εξ' άλλου κύριε οδηγέ και γενικότερα, κύριε μικροαστικέ Έλληνα, νομίζω πως με μέγιστη ταχύτητα τα 40 χιλιόμετρα την ώρα προλαβαίνετε να αποφασίσετε που θα στρίψετε ή να φυλλομετρήσετε είκοσι φορές τον οδικό χάρτη της Ελλάδας.

Είναι σαν να μένεις σε καλύβα και να αγοράζεις τζακούζι.
Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα μας. Ότι μας μοιράσουν στην πόρτα μας τα Media Markt, και οι Κωτσόβολοι τα χρειαζόμαστε για να είμαστε updated! Και για να τα πάρουμε όλα αυτά υποκύπτουμε στις διαφημίσεις των τραπεζών που μας προσφέρουν ηρεμία. Φυσικά και αυτό θέλουν να είμαστε: ήρεμοι, να ξεχάσουμε πως κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσουμε τις δόσεις του δανείου ή του GPS. Να ξεχάσουμε πως πρώτα πρέπει να πληρώνουμε το ενοίκιο του σπιτιού και μετά το GPS. Πως τελοσπάντον, πρώτα επισκευάζουμε το αυτοκίνητο και το βάφουμε όλο ίδιο χρώμα, και μετά αν περισσέψουν παίρνουμε GPS.